Njemački kulturni forum za istočnu Europu

Njemački kulturni forum za istočnu Europu osnovan je u prosincu 2000. godine kao neprofitna organizacija sa sjedištem u Potsdamu. Zalaže se za širenje kulture i povijesti istočne Europe i regija u kojima su Nijemci živjeli ili još uvijek žive. Kulturna baština tih prostora povezuje Nijemce s njihovim susjedima. Kroz dijalog i suradnju s partnerima iz istočne Europe koja je usmjerena k budućnosti nastoji se širu javnost upoznati s njihovim kulturnim kontaktima.

Program Foruma uključuje događanja, radionice i putovanja za multiplikatore, učenike i studente. U Potsdamskoj Knjižnici za istočnu Europu dostupne su popularno-znanstvene publikacije. Internetska stranica služi kao otvorena platforma koja nudi informacije o događanjima, vijestima, izvještajima i dokumentacijama. Časopis Blickwechsel koji izlazi jednom godišnje također naglašava ulogu organizacije kao foruma koji okuplja sve državne institucije koje se bave njemačkom kulturom i poviješću u istočnoj Europi.  Forum živopisno predstavlja regije, biografije, djela, aktualne projekte, a pritom riječ dobivaju i spisatelji i spisateljice, novinari i novinarke, studenti i studentice. Njemački kulturni forum za istočnu Europu smatra se posrednikom između Istoka i Zapada, znanosti i javnosti, institucija i pojedinačnih inicijativa. Svojim radom želi pridonijeti međunarodnom razumijevanju i pomirenju u Europi.

Njemačko Ministarstvo za Kulturu i medije (BKM) financira Njemački kulturni forum za Istočnu Europu temeljem odluke njemačkog parlamenta, Bundestaga.

Osoba za kontakt:

Dr. Ingeborg Szöllösi
Njemački kulturni forum za istočnu Europu

Berliner Straße 135 | Haus K1
D-14467 Potsdam
T. + 49 (0) 331 20098-11
F. + 49 (0) 331 20098-50
E-Mail: szoelloesi@kulturforum.info
www.kulturforum.info
www.facebook.com/dkfoe
www.instagram.com/kulturforum_potsdam
www.yumpu.com/de/deutscheskulturforum


RSS
Follow by Email