Alexandra Stahl

Alexandra Stahl, Foto: © 2020 Deutsches Kulturforum östliches Europa • Vera Schneider
Alexandra Stahl
foto: © 2020 Njemački kulturni forum za istočnu Europu • Vera Schneider

Alexandra Stahl rođena je 1986. u Bavarskoj, a živi kao autorica u Berlinu. Studirala je amerikanistiku, englesku znanost o književnosti i povijest na Sveučilištu u Würzburgu. Po završetku diplomskog studija 2010. godine volontirala je kao urednica i izvjestiteljica u njemačkoj novinskoj agenciji Deutschen Presse-Agentur. Njezin je fokus književnost, društvo i putovanje – izvještavala je iz Italije, Austrije, Hrvatske, Portugala i SAD-a. Osim toga, piše kratku prozu i radi na romanu. U studenome 2019. sudjelovala je na međunarodnom književnom natjecanju »open mike« u Berlinu s kratkom pričom Mein Vater badet morgens (Moj se otac kupa ujutro). Njezin prvi roman osvanut će 2021. godine.

Bilo je predviđeno da će Alexandra Stahl započeti svoj petomjesečni boravak u Rijeci početkom svibnja 2020. godine. Zbog pandemije uzrokovane koronavirusom u Rijeku je doputovala tek krajem lipnja. Zato je za početak svoj internetski dnevnik vodila iz Berlina. Iz Rijeke će izvještavati sve do kraja studenoga. Predviđeno je i prevođenje njezinih dnevničkih zapisa s njemačkog na hrvatski jezik.

Ukoliko želite stupiti u kontakt s Alexandrom Stahl, možete joj se javiti putem e-maila (mail@stadtschreiberin-rijeka.de) ili ostaviti komentar ispod dnevničkog zapisa.

RSS
Follow by Email